Prijem za KK „Radnički“ i ŽRK „Goražde“

Uz čestitke na izuzetnim sportskim rezultatima dodjeljene i novčane nagrade
Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Adisa Alikadić-Herić, upriličila je danas prijem za KK „Radnički“ i ŽRK „Goražde“ koji su u ovoj sezoni ostvarili sjajne sportske rezultate i osigurali plasman u Premijer ligu BiH. Prijemu je prisustvovao i premijer Edin Ćulov.
KK“ Radnički „Goražde plasirao se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, pobjedivši ekipu KK Igman Burch Ilidža rezultatom 95:79. Ovom pobjedom postao je šampion lige A1 lige Federacije BiH za sezonu 2023/24, a plasmanom, ulazi u društvo najboljih bh. košarke.
ŽRK „ Goražde“, također je osigurao ovaj plasman a u prilog tome i činjenice da je od jedanaest odigranih utakmica izvojevao jedanaest pobjeda. U subotu slijedi meč protiv Živinica, a kako naglašavaju iz ovog kluba očekivati je veoma dobar sportski rezultat.
Uz čestitke sportiitima i njihovim trenenrima, ministrica Alikadić-Herić, naglasila je značaj rezultata ovih klubova, koji svojim sportskim uspjesima na najbolji način promoviraju BPK Goražde. Pored kontinuirane podrške koju resorno ministarstvo pruža sportskim klubovima za postignute rezultate osigurane su i novčane nagrade u iznosima od po 7.000KM.
„U narednom periodu nastojat ćemo da osiguramo dodatna sredstva na ekonomskom kodu sa kojeg se podstiču sportske djelatnosti s obzirom da već na prostoru našeg kantona imamo pet premijerligaša. To znači da adekvatno ulažemo finansijska sredstva, a sportski klubivi nam to vraćaju na jedan jako lijep način, a to su dobri sportski rezultati“-kazala je ministrica Adisa Alikadić-Herić.