Muškarac iz Šipova nakon udesa “napuhao” čak 4,14 promila alkohola u organizmu

FOTO:agencije
Policija je uhapsila M.M. iz Šipova koji je automobilom izazvao saobraćajnu nezgodu i pobjegao s mjesta udesa, a kada je pronađen “napuhao” je čak 4,14 g/kg alkohola u organizmu.

Nezgoda se dogodila u utorak navečer oko 21 sat na regionalnom putu Šipovo – Jezero. U PU Mrkonjić Grad navode da su u nezgodi učestvovali “Golf” kojim je upravljao M.M. i BMW za čijim volanom je bio V.R. iz Mrkonjić Grada.

“Vozač ‘Golfa’ se udaljio s mjesta nezgode i operativnim radom je pronađen i utvrđeno je da se radi o M.M. Tom prilikom je alkotestiran i utvrđeno mu je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 4,14 g/kg, nakon čega je uhapšen”, saopštila je PU Mrkonjić Grad.

Gotovo istovremeno u Banjoj Luci je uhapšen S.M. koji je oko 20.50 sati učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u Solunskoj ulici. Alkotestom njemu je izmjereno prisustvo od 3,57 g/kg alkohola u organizmu. Nešto ranije na magistralnom putu u Glamočanima uhapšen je vozač koji prilikom kontrole “napuhao” 2,71 g/kg alkohola u organizmu.

Prema podacima koje su policijske uprave saopštavale u posljednjih nekoliko godina rekorder po izmjerenoj koncetracija alkohola u Republici Srpskoj je vozač iz Prijedora kome je u oktobru 2022. godine izmjereno 5,5 g/kg alkohola u organizmu. Vozaču iz Bijeljine 2017. godine je izmjereno 5,3 g/kg.

U oktobru 2022. policija je u Gradišci uhapsila ženu kojoj je alkotestom izmjereno 5,19 g/kg. Sličan rezultat od 5,21 g/kg je imao muškarac iz Banje Luke koji je 2018. priveden nakon prijave za fizički napad.

 

klix