Potpisani ugovori za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2024. godini

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov potpisao je danas ugovore sa korisnicima sredstava po Programu utroška sredstava Vlade BPK Goražde sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama.

Na osnovnu javnog poziva, za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2024. godini, Vlada BPK Goražde svojom odlukom odobrila je finansijska sredstva u iznosu od 151.000 KM, a finansirat će se 35 neprofitnih organizacija s prostora BPK Goražde.

U ovoj budžetskoj godini za finansiranje projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija izdvojena su značajna sredstva, a prema riječima premijera komisija je podržala većinu projektnih aktivnosti .

„Nadam se da će ova sredstva pomoći u realizaciji njihovih projektnih aktivnosti kako bi ovu kalendarsku godinu završili sa uspjehom, a Vlada BPK Goražde će i u budućnsoti nastojati da ih podržava s ciljem njihovog daljeg razvoja. Javni poziv je otvoren do kraja 2024. godine, a ovom prilikom zahvaljujem se svim sportskim kolektivima na njihovom angažmanu, posebno premijerligašima te udruženjima sa željom da te aktivnosti nastave i budućnosti , kako bi naš kanton predstavili u najboljem smislu“- nakon potpisivanja ugovora kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

U ime korisnika, riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je prepoznala značaj projekata i odobrila sredstva za njihovu implementaciju i nastavak aktivnosti neprofitnih organizacija, uputili su predstavnik MRK „Goražde“ Zafir Kajević i predsjednica Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Biser“ Mersiha Pecikoza.

 

bpkg.gov.ba