U BiH danas sunčano: Temperature do 23 stepena

foto:rtvbpk

U našoj zemlji danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući rijetki i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 17 do 23 stepena.

U nedjelju sunčano. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 26 stepeni.

U ponedjeljak sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni. I u utorak sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Pod uticajem dodatne stabilizacije vremena, biometeorološka prognoza bit će povoljnija. Pri tome bi manje probleme hroničnim bolesnicima mogla uzrokovati jutarnja magla u unutrašnjosti zemlje.

U nastavku dana, porast temperatura zraka i duži sunčani intervali, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše jake. Moguće je da ugođaj nakratko poremete lokalni pljuskovi i mjestimično izraženija naoblaka. Preporučljivo je provesti dan na otvorenom.

FHMZ