Rukometaši BiH večeras u Portugalu igraju prvu utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo

Foto:klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u Portugalu igrati prvu utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj početkom 2025. godine.

Naši reprezentativci su jučer otputovali u Guimaraes gdje će biti odigrana utakmica, a ulogu apsolutnog favorita imaju Portugalci, čega je svjestan i novi selektor naše selekcije Damir Doborac.

“Znamo s kim igramo i ne treba trošiti riječi o njima. Međutim, imamo i mi svoje adute, zvijezde, igrače koji mogu mnogo pokazati. Vjerujem da su igrači svjesni odgovornosti. Kad uzmemo naše i rezultate Portugala, oni su na papiru favoriti, ne bježimo od toga. Međutim, ponavljam i mi imamo svoje adute. Uskraćeni smo se vremenom, ali iskreno nadam da ćemo dati maksimum što se tiče tog pristupa. Ako budu bolji, pružit ćemo im ruku. Potrudit ćemo se da ne dozvolimo da nas ne dobiju baš tako lako. Imamo i mi želju da se što bolje predstavimo”, rekao je Doborac.

“Što se baraža tiče, dvije utakmice su uvijek opasne po sve. Naša velika šansa je to što svi Portugal smatraju apsolutnim favoritom”, poručio je Benjamin Burić, naša najveća rukometna zvijezda i jedan od najboljih golmana svijeta.

Večerašnji susret igra se u dvorani Pavilhao Desportivo Undade Vimaranense u Guimaraesu s početkom u 20:30 sati uz direktan televizijski prijenos na Face TV, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Uzvratni susret je na rasporedu u nedjelju od 17:00 sati u tuzlanskom Mejdanu.

klix.ba