Uprava policije informacija za period od 10.05. do 13.05.2024.godine.

Foto:klix.ba

Za dane vikenda na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  u ulici  1.Slavne višegradske brigade – Grad Goražde, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila kojim je upravljalo jedno lice iz Goražda. Pregledom vozila na mjestu suvozača pronađeno je 1 pvc pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, a na mobilnom telefonu i na ličnoj karti takođe su pronađeni tragovi bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”. Pomenuto lice lišeno je slobode i dovedeno do službenih prostorija gdje nad istim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

U naselju Ustikolina- općina Foča u F BiH, policijski službenici policijske stanice Ustikolina uz upotrebu fizičke snage (ključ na laktu) i sredstava za vezivanje (lisica) lišili su slobode jedno iz Ustikoline, zbog narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem. Izvršeno je alkotestiranje istog gdje je ustanovljeno da navedeni ima 2,01g/kg u alkohola u organizmu, te je pomenuti  smešten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog naročito drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.

U ulici Seada Sofovića Sofe – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goržde,  lišili su slobode jedno lice iz Goražda, kojom prilikom su navedenom licu uručeni prekršajni nalozi  iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH  zbog upravljanja vozilom pod dejstvoma alkohola,  i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog omalovažavanja OSL-a.

bpk.gov.ba