Uprava policije informacija za period 13/14.05.2024.godine.

Foto:klix.ba

U protekla 24 sata na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  u mjestu Donja Čemernica – općina Pale u F BiH, policijski službenici Policijske stanice Prača, su nakon izvršenih provjera, lišili slobode jedno lice iz  Sarajeva, zbog raspisanih aktivnih operativnih potraga od strane PU Novo Sarajevo, zbog počinjenih krivičnih djela “Ugrožavanja sigurnosti “ iz člana 183. stav 1. KZ F BiH i ”Nasilja u porodici” iz člana 222. KZ F BiH. O navedenom događaju upoznat je operativni dežurni MUP-a Kantona Sarajevo i policijski službenici PU Novo Sarajevo, gdje je navedeno lice predato  policijskim službenicima PU Novo Sarajevo.

U ulicama Patriotske lige i Himze Ćurevca – Grad Goražde, dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom,  bez povrijeđenih lica. Protiv vozača koji su prouzrokovali saobraćajne nezgode bit će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavljen je jedan Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”iz člana 238. stav 1. KZ F BiH, protiv jednog lica iz Goražda.

bpk.gov.ba