Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Goražde obilježilo 28 godina rada

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde obilježava 28 godinu postojanja, ujedno  i  19 godina radionice „Životna pomoć“, a tim povodom  danas su organizovali prigodnu svečanost u maloj sali Centra za kulturu Goražde.
Ovom prilikom  brojnim gostima prezentovali su neke od aktuelnih projekata u koje su, kako je naglašeno, članice i članovi ovog udruženja  uz pomoć brojnih prijatelja uložili  mnogo truda, volje, kreativnosti ali  i hrabrosti.
Predsjednica Udruženja Mirsada Ćulov podsjetila je da je udruženje osnovano  prije 28 godina od kada neprekidno djeluje.
„  Ogromni su rezultati koje smo postigli u borbi za prava i dostojanstven život   populacije koju okupljamo.  Najbolje se to ogleda u činjenici da naša radionica Životna pomoć  već 19 godina pruža  mogućnost za radnu okupaciju. Naravno sva naša nastojanja ne bi bila moguća bez podrške zajednice i prijatelja iz svijeta kojim smo neizmjerno zahvalni“ – kazala je Ćulov.
Uz brojne prijatelje udruženja,  predstavnike  Rotary Internationala i Rotary kluba iz Sarajeva uz čiju podršku je ovo udruženje realizovalo veoma značajne projekte, prezentaciji su prisustvovali i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Grada Goražda i BPK koji su obećali podršku udruženju i u narendom periodu a, kako se moglo čuti, ona neće izostati ni od Rotary Internacional.
„Radujemo se što smo mogli pomoći udruženju, te omogućiti osobama sa posebnim potrebama da se radno angažuju i za sebe obezbjede materijalna sredstva za život. Mi smo posebno ponosni na Mirsadu da ona može sve ovo organizovati i uraditi – kazala je Daniela Singer predstavnica Rotary Internationala.
Uz emitovanje videospotova podrške Radionici „Životna pomoć“ između ostalih danas je prezentoavn i projekat izrade nošnji za Ansambl narodnih igara i pjesama Centra za kulturu Goražde, čiju je izradu u radionici Životne pomoći podržala ova ustanova.
Nakon prezentacije projekata i orbaćanjima zvaničnika i gostiju obilježavanje godišnjice Udruženja oboljelih od  cerebralne paralize i distrofije okončano je dodjelom zahvalnica.