Aleksandar Radosavljević novi šef stručnog štaba MRK Goražde

Muški rukometni klub (MRK) Goražde u novu sezonu Premijer lige BiH  koja počinje u jesen ući će s novim šefom stručnog štaba. Proslavljeni rukometni stručnjak Aleksandar Radosavljević na klupi Goraždana zamijenit će Nermina Djanu, koji je u jako turbulentnoj i iscrpljujućoj sezoni ostavio klub u društvu najboljih.
Aleksandar Radosavljević koji iza sebe ima dugogodišnju trenersku karijeru ističe da će u narednoj sezoni pokušati povesti Goraždane do boljih rezultata jer, smatra,  grad rukometa zaslužuje bolji plasman na tabeli
„ Ovo je grad rukometa i meni je  čast da imam priliku da radim u Goraždu. Mi smo već imali kontakte i podudaralo nam se mišljenje  kako bi se klub trebao razvijati u budućnosti, kao i Škola rukometa koja bi trebala jednostvano u svim segementima napraviti planove i programe i pratiti put trendova koji se dešavajuu regionu, a to su pokazale mlađe selekcije Slovenije, Mađarske i Skandinavije, i želimo da  prenesmo ta iskustva i našoj djeci i da to razvijamo, a  normalno da lokomotiva bude  prvi tim“ – kazao je Radosavljević.
Najavio je maksimalnu posvećenost radu u Goraždu, kako bi MRK Goražde bio stabilan premijerligaš
„Moj zadatak  je da sve razvijamo i poboljšamo  i da ne dođemo u situaciju borbe za opstanak u narednoj sezoni. Sada smo u fazi sklapanja rostera, na vrijeme smo počeli praviti planove a ne da  se to radi u toku sezone, što je jako teško,  a to je pokazala i prošla sezona i rezultati su takvi kakvi jesu. Mogu obećati jedan veliki rad, nadam da će klub uspjeti da me prati, mi smo se dogovorili za podršku što se tiče uprave i  ko bude mogao da iznese taj profesionalan rad, on će biti tu. Birat ćemo igrače ne samo po igračkom umijeću već i ljudskim karakteristikama i nadamo se da ćemo biti jedan tim koji će pokazati dopadljiv rukomet u narednoj sezoni“ – kazao je Radosavljević uz napomenu da je nnužno obezbjediti i kvalitetna pojačanja na određenim pozicijama.
U klubu sa višedecenijskom tradicijom spremni su napraviti iskorak u saradnji sa Radosavljevićem
„ Imali smo  priliku da sarađujemo u reprezentaciji BiH kada je gospodin Radisavljević  bio član stručnog tima Bilala Šumana, imali smo kontakte ali okolnosti su bile takve da je tek sad došlo do saradnje. Neizmjerno smo zahvalni gosp. Nerminu Djani koji je prošle sezone iznio veliki teret zajedno sa Admirom Sijerčićom, koji nam je pritekao u pomoć kada je najviše trebalo. Sezona je bila turbulentna, ali  uglavnom ostvaren je cilj, ostali sm,o u Premijer ligi. To je bio preduslov za temelje koje pokušavamo da nadogradimo za budućnost sa gosp. Radisavljevićem i da napravimo taj iskorak u smislu nekog olimpijskog ciklusa za naredne četiri godine kako smo napravili plan da se razvija MRK Goražde“ – kazao je Adnan Muhić iz MRK Goražde.
 Trenersku karijeru Aleksandar Radosavljević počeo je sa 25 godina u Metalcu iz rodnog Valjeva, a u bogatoj karijeri je predvodio i Napredak, Kolubaru, Zaječar, Milenijum, ŽRK Radnički, RK Radnički, Vranje, ORMI-Patra (Grčka) sa kojom je osvojio Kup Grčke. Pored navedenih klubova svojevremeno vodio je i sarajevski Željezničar a posljednji angažman u Bosni i Hercegovini imao je u Gornjem Vakufu kao trener Sloge.