Dječiji festival FutureA 28. Maja ponovo u Goraždu

Goražde će i ove godine biti domaćin popularnog dječijeg festivala FutureA koji će se održati  28. maja a, kako je naglašeno na današnjem sastanku organizacionog odbora,  grad na Drini ponovo će   biti centar regije kada je riječ o zabavi za omladinu i djecu.
 Pripreme teku planiranom dinamikom a posjetu je najavilo deset škola iz Goražda I regije te se očekuje da će u brojnim zabavnim sadržajima učestvovati više od 1200 djece.
“ Ovaj Festival održan je prošle godine po prvi put u našem gradu i pokupio je simpatije brojnih posjetilaca koji su bili oduševljeni sadržajima. Ne sumnjamo da će ovaj, po mnogo čemu jedinstven događaj, i ove godine biti veoma posjećen” – kazala je pomoćnica gradonačelnika Goražda za društvene djelatnosti Samira Drakovac.
Festival će se održati na  istim lokacijama kao i prošle godine – Most Alije Izetbegovića, ul. Zaima Imamovića i Omladinska ulica gdje će biti postavljeno 20 šatora kao I centralna bina, a sjajnu zabavu priredit će  150 volontera koji ovim povodom dolaze  iz Holandije.
Nakon ceremonije otvaranja Festivala bit će upriličene brojne radionice za sve uzraste a velika zabava bit će organizirana kroz nekoliko zona –   zona pustolovina, zona kreativnosti, zona ljepote, zona za muziku i ples, zona teatra, zona za sport i igrice  te kutak za hranu.
Prema riječima organizatora sadržaji su namjenjeni djeci I mladima svih uzrasta, te je upućen poziv svim zainteresovanim da tog dana budu u Goraždu.
FutureA festival se dugi niz godina održava širom BiH, ali i drugim zemljama Evrope. Ove godine domaćini dječijeg festivala  u BiH pored Goražda bit će   Konjic, Čapljina I Tuzla.