Za podršku projektima općina Pale i Foča u FBiH iz budžeta BPK oko 90.000 KM

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov sa načelnicima općina Foča i Pale u FBiH Mujom Sofradžijom i Alminom Ćutukom, potpisao je danas ugovore o sufinansiranju projekata koji su podržani kroz transfere nižim nivoima vlasti, sa ekonomskog koda  Vlade BPK Goražde.
Vrijednost potpisanih ugovora je  89.354,00 KM,  a sredstva su namjenjena za sufinansiranje četiri značaja projekta u ove ove dvije lokalne zajednice u sastavu BPK Goražde.
Na području općine Pale u FBiH sufinansirat će se tri projekta – „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje drinske regije“ za koji je izdvojeno 20.000 KM, za sufinansiranje projekta izgradnje centralnog spomen obilježja u Hrenovici odobreno je 27.000 KM dok je  11.700 KM izdvojeno podršku projektu provođenja nadzora nad infrastrukturnim projektima ove lokalne zajednice.
U Općini Foča u FBiH sa 30.654 KM podržan je projekat sanacije lokalnih puteva u MZ Cvilin i MZ Ustikolina.
Načelnici Sofradžija i Ćutuk naglasili su da je riječ o značajnim projektima koji će se realizirati u dvjema lokalnim zajednicama, a premijer BPK Edin Ćulov nastavak podrške najavio je i u narednom periodu.