Prvi memorijalni nogometni turnir veterana “Almir Raščić Raša” u Goraždu 22 i 23. juna

Goražde će 22 I 23. Juna biti domaćin prvog Memorijalnog  nogometnog turnira veterana “Almir Raščić Raša” u znak sjećanja na bivšeg nogometaša koji je brutalno ubijen u januaru prošle godine.
Na današnjoj pres – konferenciji organizacionog odbora najavljeno je da će na turniru nastupiti  četiri ekipe veterana, klubova u kojima je Raščić igrao- FK Goražde, FK Željezničar, FK Velež, i NK Čelik.
Sportista, uzoran sugrađanin, “čovjek iz raje” koji je rano otišao sa ovog svijeta se ne zaboravlja, a turnir je samo prilika više za sjećanje na mladog Goraždanina koji je svim srcem bio posvećen svom gradu i fudbalskom sportu.
Ovaj turnir koji organizuju njegovi prijatelji takođe je čin velikog drugarstva i dolazak šezdesetak fudbalera veterana iz klubova u kojima je igrao učinit će sjećanja na Almira većim i snažnijim”, poručili su organizatori i članovi porodice.– poručeno je sa presa
“ Moj Almir je rano otišao sa ovog svijeta ali i iz ovog grada da igra fudbal, najprije  za sarajevski Željezničar, potom jedan period u Čeliku,  pa se opet vratio u Želju a kasnije je igrao za Velež. Mlad se vratio u svoj grad I otvorio ugostiteljski objekat te nastavio da radi I živi do tog kobnog 13 januara 2023. godine. Krećemo  sa ovim turnirom da se ne zaboravi” – kazao je Almirov otac Muhidin Raščić.
 Porodica je zahvalna prijateljima koji su inicirali ovu ideju kao čin velikog drugarstva koji će sjećanja na Almira učiniti većim i snažnijim
“ Tražili su od nas saglasnost, što smo kao porodica prihvatili. Želju da dođu I podrže ovaj turnir izrazili su I reprezentativci BiH. Ne znam koliko će moj život trajati na ovom svijetu, ali želio bih da se to nastavi I poslije mene I da ovo postane tradicionalni turnir” – kazao je Raščić.
 Član organizacionog odbora Slavko Klisura izrazio je zahvalnost svima koji podržavaju ovu sportsku manifestaciju koja je, kako je kazao, mnogo više od samog fudbala
“ Ova manifestacija treba da nas približi jedne drugima u sjećanju ali I obavezi da ne zaboravljamo naše drugove, prijatelje, sugrađane, a to je bio I rahmetli Raša. Ja sam siguran da će Goražde velikog srca ugostiti sve učesnike turnira” – kazao je Klisura.
Almir Raščić  preminuo je 23. januara prošle godine nakon što je deset dana prije 13. januara pucano u njega u prolazu zgrade u kojoj je stanovao. Njegova tragična smrt i način na koji je brutalno ubijen potresla je i uznemirila ne samo porodicu i prijatelje, već i kompletno Goražde, ali i bh. javnost. Ovaj slučaj do danas još nije rasvjetljen.