Zmajevi na društvenim mrežama: Barbarez se “otvorio”, kapitenska poruka Demirovića

Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Novi lider nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović kratkom porukom na društvenim mrežama sumirao je poraz Zmajeva od Engleske u prijateljskom duelu odigranom sinoć.

Podmlađena reprezentacija BiH s novim selektorom Sergejom Barbarezom iza sebe ima najteži mogući duel, gostovanje snažnoj selekciji Engleske, koja s najvišim ambicijama odlazi na predstojeće Evropsko prvenstvo. Englezi su sinoć slavili rezultatom 3:0, ali se na borbi i zalaganju Zmajevima ništa ne može zamjeriti.

Reprezentacija BiH je sinoć zaigrala predvođena novim, makar privremenim kapitenom, a riječ je o Ermedinu Demiroviću koji je tu ulogu preuzeo od Edina Džeke, koji nije bio u mogućnosti da zaigra sinoć zbog zdravstvenih problema.

Kako se Džekin kraj karijere bliži, tako ćemo i Demirovića u budućnosti sve više gledati s kapitenskom trakom, a sinoć je kolegama iz dresa Zmajeva pokazao kako se treba boriti i zalagati za nacionalni dres, iako su Zmajevi bili prilično bezopasni u napadu.

Foto:klix.ba

Nakon utakmice, Demirović se kratkom porukom oglasio na društvenim mrežama i tako oduševio navijače Zmajeva.

“Bosna se voli i kad gubi i kad vodi”, naveo je Demirović uz fotografiju s kapitenskom trakom i brojem 10 na leđima.

Istovremeno, na društvenim mrežama se oglasio i selektor Sergej Barbarez koji ističe da je ponosan na nastup Zmajeva.

Foto:klix.ba

“Šteta, baš šteta, ali spremnost i kraj sezone su donijeli svoju razliku. Iz nedostatka snage dolazi dekoncentracija, nepažnja i to brutalno koriste najjače zemlje svijeta. Sasvim jednostavno. Veliko hvala mojim (našim) momcima na koje sam iznimno ponosan”, napisao je Barbarez.

klix.ba