Veliko interesovanje za 4. Međunarodnu trku prijateljstva – Goražde 5K

Atletski klub Goražde organizator je četvrte Međunarodne trke prijateljstva Goražde 5K koja će se u gradu na Drini održati 27.jula.
Pripreme za ovaj veliki sportski događaj već su počele, a sudeći po broju prijava u startu, ovogodišnja trka mogla bi okupiti mnogo više takmičara u odnosu na prošlogodišnju.
“Samo u prvih par dana prijavljeno je 140 takmičara čime smo I više nego zadovoljni. I ove godine očekujemo više od 300 trkača na glavnoj utrci 5K tako da ćemo imati ponovo jednu lijepu manifestcaiju u našem gradu” – kazao je član AK Goražde Emir Hastor.
Naglasio je da će i ove godine će konkurencija biti izuzetno jaka, s obzirom da su svoje učešće najavili najbolji dugoprugaši BiH, regiona I Evrope.
“ Većina najboljih  trkača iz BiH potvrdila je svoje učešće I ove godine a takođe I ovoga puta bit će trkača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske I čak Njemačke, Mađarske I Švedske. Prijave su otvorene do 19.jula na stotinka.hr kao I facebook stranicama Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5K 2024. I Atletski klub Goražde gdje se mogu pronaći linkovi” – dodao je on uz napomenu da će trka biti organizirana u 19 sati na istoj dionici kao i prošle godine, sa startom i ciljem u ulici Zaima Imamovića.
Hastor je podsjetio  da dio manifestacije kao I uvijek  biti  trke za djecu svih uzrasta
“ Trke su kao I uvijek planirane od cicibana do učenika devetih razreda I u tom dijelu očekujemo oko 300 djece. Uglavnom, veoma smo ponosni na ovaj jedinstven sportski događaj koji obilježi svako novo ljeto u Goraždu I pozivamo sve zainteresovane da I ove godine budu naši gosti odnosno učesnici” – kazao je Hastor.
 Titulu najbržeg u trci Goražde 5K od prošle godine brane Uroš Gutić iz Nevesinja u muškoj te Alma Hrnjić u ženskoj konkurenciji.