Ključne tačke današnje sjednice VM BiH: Povratak državljana iz Njemačke i pravilnik protiv pranja novca

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će danas 52. sjednicu na kojoj će se pred njima naći brojna pitanja u okviru dnevnog reda koji je sadržan u 39 tačaka.

Ministri će razmatrati prijedlog odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2024. – 2028. i Akcijskog plana za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije 2024. – 2028.

Osim toga, planirano je i glasanje o prijedlogu odluke o imenovanju Radne skupine za izradu Prijedloga pravilnika o provođenju Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti.

Na dnevnom redu će se naći i Nacrt sporazuma o zajmu (Projekt unapređenja geoprostorne infrastrukture i procjene vrijednosti nekretnina) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma te Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Italije o uzajamnom priznavanju u oblasti zamjene vozačkih dozvola.

Ministarstva i državne agencije izložit će svoje izvještaje o radu za 2023. godinu, a Ministarstvo vanjskih poslova BiH dat će informaciju o svojim višegodišnjim kapitalnim projektima.

Ministarstvo sigurnosti BiH predstavit će informaciju o aktivnostima ministarstva u prihvatu državljana Bosne i Hercegovine koji se vraćaju iz Savezne Republike Njemačke u Bosnu i Hercegovinu na osnovu Evropskog putnog lista za povratak.

Cjelokupni dnevni red sa svim pitanjima dostupan je na stranici Vijeća ministara.

klix.ba