Održana 12. redovna sjednica Kantonalnog štaba cvilne zaštite

Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde na 12. redovnoj sjednici održanoj danas, razmatrao je a potom i primio k znanju Informaciju o posljedicama koje je u posljednjih petnaest dana prouzrokovao talas vrućina na području BPK Goražde. Kako je naglašeno, visoke temperature zraka svakodnevno su ometale dnevne aktivnosti i radnje na otvorenom, a u cilju zaštite ljudi i materijalnih dobara, preporuke Štaba su da se naši građani pridržavaju preporuka Federalnog ministarstva zdravstva koje su još uvijek na snazi.

Pored ove informacije, na današnjoj sjednici Kantonalnog štaba razmatrana je a potom i primljena k znanju Informacija Kantonalne uprave civilne zaštite, o dobijenoj saglasnosti Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde vezano za obuku učenika iz oblasti zaštite od požara od I do V razreda osnovnih škola BPK Goražde.

Na sjednici održanoj danas, Kantonalni štab donio je zaključak kojim se zadužuje Kantonalna uprava civilne zaštite da u narednom periodu organizuje i održi jednodnevne vježbe sa scenarijem veliki šumski požar i pojava zaraznih bolesti. Vježbe će biti održane u saradnji sa Službom za zaštitu od požara u šumama formirana pri JP “Bosansko-podrinjske šume” d.o.o. Goražde i Kantonalnom upravom za šumarstvo, te Službom za higijensko-epidemiološku zaštitu i unapređenje životne sredine formirane u JU “Zavodu za javno zdravstvo” BPK Goražde i JP “Veterinarska stanica” Goražde.

/bpkg.gov.ba