Odobreno 1.550.000 KM za realizaciju kapitalnih projekata u BPK Goražde

Foto:bpk.gov.ba

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija finansijski je podržalo dva veoma značajna projekta Ministarstva za privredu -BPK Goražde – Direkcija za ceste. Sa iznosom od 1.500.000 KM podržan je projekat modernizacije – sanacije puta R-448, Potkozara – Goražde – Hrenovica, dionica Jabuka – Hranjen dok je sa iznosom od 50.000 KM podržan projekat izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju regionalnog puta R – 448 Potkozara – Goražde – Hrenovica, dionica Goražde – Hrenovica u dužini od 26,4 kilometara. Ugovore o korištenju i namjenskom utrošku sredstava sa ministricom Andrijanom Katić potpisao je danas premijer BPK Goražde Edin Ćulov a potpisivanju je prisustvovao i direktor Direkcije za ceste BPK Goražde Memsud Dedović.

Projekti su podržani kroz Program utroška sredstava “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta” utvrđenih u budžetu  Federacije BiH za 2024. godinu.

Kako je istaknuto prilikom potpisivanja, dodjelom ovih sredstava Federalno ministarstvo prometa i komunikacija želi pružiti finansijsku podršku onim projektima koji će doprinijeti boljoj cestovnoj infrastrukturi  uz poruku da su za Federaciju važni svi projekti koji utiču na kvalitetu života na nivou kantona, gradova i općina.

bpk.gov.ba