Radio Goražde slavi 54. rođendan

Radio Goražde danas slavi 54. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja. Emitovanje programa počelo je na današnji dan (27. juli 1970. godine), kao prva radio stanica na ovim prostorima.

Prvi urednik Radio Goražda bio je Hajrudin Čaušević, a prvi spiker rahmetli Muhamed Hadžijahić. Sa prvobitna dva, Radio Goražde danas svakodnevno emituje 12 sati programa, koji se realiziraju i u TV formatu. U vrijeme kada je formiran 1970. godine, postojale su još samo dvije lokalne radio stanice, Jajce i Gračanica, treća je bila Radio Goražde što je mnogo značilo za ovaj prostor

Radio Goražde je kroz sve ove godine imao svoje vjerne slušatelje, a prepoznatljivost i dodatnu važnost valovi Radio Goražda dobili su tokom agresije na BiH u periodu 1992-1995.

Radio Goražde i Televizija Goražde danas čine JP “RTV BPK GORAŽDE”. Radijski program se emituje na frekvenciji od 101,5 i 91,1 MHz FM stereo, sa različitim programskim sadržajima.

Radio Goražde je opstao sve ove godine i uvijek je u službi svojih slušatelja. Razvojem novih medija, Radio Goražde nikad nije izgubio svoju specifičnost, tradiciju i prepoznatljivost, tako da i danas postoji mnogo onih kojima je Radio Goražde za nijansu draži od svih ostalih medija, jer sve je stvar stare dobre navike i dugogodišnje tradicije.