Kajakaški klub “Buk” Goražde domaćin državnog prvenstva u slalomu: Na modranu počeo razvojni kamp

Kajakaški klub “Buk” Goražde I ove godine ponovo je domaćin državnog prvenstva u slalomu koje će se održati 3. Avgusta.  Dan kasnije Kajakaški Savez BiH povjerio je KK BUK I  organizaciju Međunarodne trke prijateljstva  u spustu na rijeci Drini.
U klubu su ponosni na činjenicu da im je nakon prošlogodišnjeg prvenstva, ponovo povjerena organizacija ovog atraktivnog događaja na kojem će ugostiti kajakaše iz nekoliko zemalja.
Potpredsjednik I trener KK Buk Sanin Herenda napomenuo je da će ove godine državno prvenstvo u disciplini spust biti održano u Banja Luci.
“ Za razliku od prošle godine podjelili smo te aktivnosti I mi očekujemo oko 15 klubova sa oko 100 sportista koji nam dolaze iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske I BiH I očekujemo jednu uspješnu organizaciju kojom ćemo sportistima  ali I svim građanima prirediti  jedan lijep događaj. Ovo je specifičan sport, sa dosta logistike koja se treba  prebacivati ali  imamo dobro uštimanu ekipu I  zahvalni smo svima koji nam daju podršku” – kazao je Herenda.
Napomenuo je da je na lokalitetu Modran kod Ustikoline počeo I razvojni kamp gdje će kajakaši trenirati.
“ Tu smo obezbjedili I smještaj za naše goste što je dodatna prilika za druženje u prirodi ali I upoznavanje sportista iz susjednih zemalja sa  ljepotama rijeke Drine. Staza u gradu je već postavljena, određene sudije i naši takmičari su spremni, vrijedno treniraju I kao I svi ostali učesnici imaju priliku doći do odličja” – kazao je Herenda.
Dodao je da će posebno atraktivna biti I Međunarodna trka prijateljstva u spustu, a kompletan događaj   dio je posebnog programa istoimenog festivala.
“  Međunarodna trka prijateljstva održat će se u nedjelju  gdje ćemo imati dosta sportista u našem gradu koji će pokazati svoje vještine. Svi građani moći će istinski uživati u ljepoti Drine I vožnji kajaka I mislim da smo uz sve što se ovih dana dešava u Goraždu, I mi  napravili nešto korisno I atraktivno za naš grad” – kazao je on.