Goražde je u znaku brojnih festivalskih sadržaja 27. Internacionalnog Festivala prijateljstva.

Brojni  posjetioci sinoć su uživali u večeri foklora I narodne muzike na centralnoj pozornici gdje su nastupila kulturno-umjetnička društva Tutin iz Srbije, KUD Azot Vitkovići, Ansambl narodnih igara i pjesama Centra za kulturu Goražde kao I lokalni interpretatori.
 Za ljubitelje  klasične muzike koncert su priredile   sjajne umjetnice okupljene  u “Unmute trio” a održana je i promocija Monografije o Azotari i Vitkovićima, autora Dragana R. Vujadinovića te projekcija filma “Pobjeda” autora Zulfikara Filandre.
Takođe, u okviru Festivala  promovisana je I  zbirka poezije “Sarajevski san” autorice Igbale Šaćirović, a nastavlje je I rad internacionalne likovne kolonije “Boje prijateljstva” u okviru koje umjetnici stvaraju vrijedna djela koja će tradicionalno pokloniti Gradu Goražde.
 U organizaciji frizerskog salona “Camino barbershop” prisutni u Omladinskoj ulici sinoć su mogli dobiti i besplatno šišanje.
Dio festivalskih sadržaja svakodnevno je I  ljetni sajama knjige kao I  dječijih radionice koje se održavaju u parku Plavi cvijet.
Odbojkom na pijesku danas su na gradskom kupalištu počele “Igre na Žanju”  gdje će se mladi takmičiti u različitim disciplinama, a riječ je o atraktivnom sportskom događaju čija tradicija održavanja seže još iz  ratnog perioda kada su organizovane prvi put. Generacije mladih ljudi u opkoljenom Goraždu I na taj su način  iskazale  prkos, poručujući da im projektili ne mogu slomiti duh.
Na centralnoj pozornici  sinoć je na programu bilo večer pop-rock, a nastupaju Urban Instinkt, Sassja i grupa Negativ.