SFK Libero se priprema za novu sezonu Prmijer lige BiH

Tim SFK Libero iz Goražda počeo je pripreme za početak nove sezone Premijer lige BiH u nogometu za žene, koja starta za tri sedmice.
Tim je napustilo nekoliko bitnih igračica, a uprava i stručni štab u potrazi su za adekvatinim zamjenama kako bi se što spremnije dočekao početak prvenstva.
„ SFK Libero ući sa izmijenjenim sastavom i tu je trenutno nekih 15-ak igračica koje treniraju svakodnevno,  neke imaju i obaveza pa ne mogu stalno prisustvovati ali raspolažemo sa dovoljnim brojem da se možemo adekvatno pripremiti. U odnosu na prošlu godinu, nekoliko igračica je otišlo, Svetlana Crnjak, Selma Mešanović i Sumeja Bektaš, vrlo kvalitetne i dobre igračice i moramo tražiti pojačanja. Došla je jedna nova, Jovana Vučinić i očekujemo još dvije igračice“ – kazao je trener SFK Libero Emir Sarajlić.
Dodao je da će SFK Libero  pokušati ostvariti bolji plasman u odnosu prošlu sezonu u kojoj je  klub završio na petom mjestu tabele, igrajući Ligu za opstanak..
„ Mogu reći da ni to nije bilo loše s obzirom da su mlađe igračice mogle dobiti više prostora za igru i  u svih šest utakmica smo pobjedili tako da je to i sa psihološke strane bilo sasvim dobro. Što se tič elige ove godine,  favorit je naravo SFK Sarajevo kao i proteklih godina, druga Emina iz Mostara koja je uz postoejći kvalitet dovela i nova pojačanja, a ostale ekipe su poput nas i poznajemo ih dobro, osim ekipa Vogošće i Leotara koje su ove godine ušle u Premijer lige  BIH“ – kazao je Sarajlić.
S ciljem što kvalitetnijih priprema Libero će odigrati i prijateljske utakmice, a u prvoj jučer u Hrasnici  poražen je od  Vogošće. Naredna prijateljska utakmica odigrat će se na Gradskom stadionu u Goraždu,  protiv tima Breznica iz Crne Gore.
Goraždanke sezonu otvaraju utakmicom protiv Emine u Mostaru.