KUCZ izdvojit će 50.000 KM za kupovinu vozila Kantonalnoj bolnici Goražde

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Mithat Hadžiomerović i direktor Kantonalne bolnice Goražde primdr Fuad Rovčanin danas su potpisali ugovor o dodjeli namjenskih finansijskih sredstava za nabavku opreme.
Riječ je o  SUV terenskom medicinskom vozilu za potrebe  Službe za medicinsku pomoć JZU Kantonalna bolnica Goražde, za što će iz budžeta KUCZ biti izdvojeno 50.000 KM.
Direktor uprave Mithat Hadžiomerović naglasio je da je planom i programom rada KUCZ za ovu godinu, predviđeno i opremanje službi.
„ JZU Kantonalna bolnica Goražde je i prošle godine izrazila je potreba za namjenskim vozilom koji je neophodno za prilaz nepristupačnim terenima i prema planu nastojimo obezbjediti sve što je potrebno kako bi odgovorili u slučaju nekih zahtjevnih situacija u narednom periodu. Riječ je o namjenskim sredstvima koja su isključivo predviđena za  opremanje službi Kantonalne uprave civilne zaštite BPK Goražde i u skladu sa zakonom realizujemo planirane aktivnosti koje ćemo, nadam se, završiti do kraja godine“ – kazao je Hadžiomerovć.
Direktor Kantonalne bolnice prim.dr Fuad Rovčanin naglasio je da je ovaj vid podrške značajan za tu zdravstvenu ustanovu
„Nabavka vozila će umnogome doprinijeti našem radu i zahvalni smo KUCZ BPK Goražde što su  prepoznali značaj rješavanja ovog dugogodišnjeg problema“ – kazao je Rovčanin.