Odato priznanje predanom radu i trudu naših prosvjetnih radnika

Povodom obilježavanja 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, u organizacijji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja danas je upriličen tradicionalni prijem za predstavnike prosvjetnih radnika iz odgojno-obrazovnih ustanova s prostora našeg kantona.

Uz čestitke prosvjetnim radnicima, koje je na današnjem prijemu uputila resrona ministrica Adisa Alikadić-Herić, ukazano je na važnost ove profesije ali i potrebu njenog podizanja na viši nivo, kako bi se osigurao kvalitet obrazovanja budućih generacija.

„.Ovaj dan prilika je da se pokaže, da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni i vrednuje. Vaša je uloga neprocjenjiva, jer djecu i mlade ne podučavate samo školskom gradivu, već ih pripremate za život, stoga želim da vam uputim zahvalnost na vašem strpljenju, ljubavi i razumijevanju, kao i trudu da svoje znanje prenesete mlađim generacijama. “-čestitajući 5. oktobar, Svjetski dan učitelja kazala je ministrica Adisa Alikadić-Herić.

Ovaj dan u svim osnovnim i srednjim školama će biti obilježen u ponedjlejak na način kako to odrede nastavnička vijeća škola.

 

bpkg.gov.ba