Nepoznati vandali devastirali Plavi cvijet

Nepoznati počinioci tokom noći su devastirali su dječji park Plavi cvijet u Goražda.Uništili su dio mobilijara, polupali svjetiljke, počupali putokaze. Kako saznajemo od Emine Selimović, direktorice Javne ustanove vrtić “Sunce” pod čijom ingerencijom je Plavi cvijet,  slična situacija dogodila se i prije desetak dana.
“Od prošlog petka su počele ovakve nemile scene. Sve je uredno prijavljeno policiji. Nažalost noćas se ponovilo i jutros smo zatečeni ovim što se desilo. Kućica u sredini parka najviše je oštećena , uništeni su prozori, devastirali su mobilijar, cak je zapaljena i gajbica sa djecijim igrackama.Šteta je u svakom smislu neprocjenjiva jer ovo je najljepši dječji park u našem gradu. Uspjeli su drvenu ogradu uništiti, svjetiljke. Ovo je zaista nečuveno”, kaže Selimović.
Nažalost, prostor parka još uvijek nije osvijetljen i nema video nadzora, što je otežavajuća okolnost. Realizacija projekata javne rasvjete tek se očekuje, a planirano je, kako saznajemo i osvjetljenje parka. Pitanje je, međutim, hoće li to i spriječiti i vandale.
Foto galerija :