Karavan dječije radosti stigao u Goražde

U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta u FBiH, danas je u Goražde stigao Karavan dječije radosti pod sloganom “Igramo se I sanjamo zajedno”.
Učenici nižih razreda osnovnh škola sa područja BPK Goražde uživali su u takmičenjima u atletici te igri između dvije vatre, a nakon što su sa organizatorima zajedno upalili plamen sportskih igara.
Organizator ovog događaja je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u  saradnji sa Udruženjem Sportske igre mladih, te podršku resornih kantonalnih ministarstva.
“ Zadovoljstvo je vidjeti ovoliki broj radosnih mališana koji su se okupili u gradskoj dvorani. Zahvalni smo nosiocu ove manifestcaije kao I pokrovitelju Federalnom ministartsvu za rad I socijalnu politiku, a našoj  djeci želimo da se lijepo provedu, sportski nadmeću I neka najbolji pobjedi, a u suštini svi smo pobjednici danas” – kazao je ministar zdravstva I socijalne politike BPK Senad Čeljo.
Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu I sport BPK GOražde Adisa Alikadić – Herić takođe je ponosna što je ovaj kanton dio ove lijepe priče
“ Meni je jako drago da djeca ovog kantona imaju priliku da uživaju u ovakvoj manifestaciji I na ovaj način promovišemo sportske  I sve druge vrijednosti koje naša djeca  zaslužuju  svih dana u godini” – poručila je Alikadić – Herić.
Karavan dječije radosti posjetio  je svih deset kantona u FBiH a u njegovim sadržajima uživalo je više od deset hiljada dječaka i djevojčica.
FOTO GALERIJA: