U Goraždu ovog vikenda sedmi međunarodni rukometni turnir veterana I veteranki

 

Goražde će ovog vikenda biti domaćin sedmog Međunarodnog rukometnog turnira veterana I veteranki koji će okupiti neka od najvećih rukometnih imena iz BiH I regiona.
Domaćin ovog atraktivnog događaja koji će se održati na popularnom goraždanksom kupalištu Žanj je Udruženje rukometnih veterana Radnički – Goražde u kojem su ponosni na činjenicu da turnir svake godine izaziva sve veći interes.
“ Svaki put imamo sve više učesnika, a ove godine duplo ih je više nego prošle, što nas posebno raduje. Turnir će okupiti ukupno 12 ekipa u muškoj I ženskoj konkurenciji a dolaze nam učesnici iz S. Makedonije, Slovenije, Srbije I BiH, a posebno nas raduje činjenica da su se uspjele okupiti I goraždanske rukometne veteranke” – kazao je predsjednik Organizacionog odbora Adnan Muhić.
Naglasio je da će Goražde, u susret inernacionalnom Fetsivalu prijateljstva, biti grad sporta, istinske zabave I druženja
“ Naše gradsko kupalište Žanj jedinstvena je atrakcija I mi smo željeli da se rukomet igra u srcu Drine čime ćemo promovisati ljepotu naše rijeke i svega što imamo ovdje, a turniru će prethoditi I rafting Drinom koji organiziramo u petak 26.jula. Turnir počinje u subotu u 10 sati, a nakon cjelodnevnih utakmica u poslijepodnevnim satima za mlade I djecu ovog grada na Žanju organiziramo I pjena party I ne sumnjamo da će to biti odlična zabava – kazao je Muhić.
Podsjetio je da će Goražde tog dana biti domaćin brojnim gostima s obzirom da se takođe u subotu održava I Međunarodna trka prijateljstva 5 K
“ Još jednom ćemo pokazati koliko u ovaj grad vrijedi doći jer naša želja I cilj je upravo da okupljamo ljude, širimo pozitivnu energiju toleranciju  I promovišemo istinske vrijednosti što nam u ovim teškim vremenima nedostaje. Goražde je grad rukometa I sporta općenito I kada se tome doda Drina I sve ostale ljepote onda je to dobitna komninacija ” – poručili su organizatori.