“Nedjelja djeteta” obilježava se u BPK Goražde

Nizom aktivnosti u Bosanskopodirnjskom kantonu (BPK) Goražde obilježava se “Nedjelja djeteta”, tokom koje  se posebna pažnja nastoji  posvetiti djeci i dječijim pravima.
Za mališane dječijih vrtića “Sunce”, “Zvjezdice” I parka Plavi cvijet danas je u zgradi kantonalnih institucija priređen I prijem kojem su prisustvovali premiejr BPK GOražde Edin Ćulov, te predstavnici ministarstva za obrazovanje I Pedagoškog zavoda.
“ Najviše se radujemo ovakvim susretima sa najmlađima, a ova sedmica je prilika više u kojoj  moramo skrenuti pažnju na prava djece, ali naravno svaki dan slavimo ovu našu djecu. Uvijek pričamo i sve što radimo danas je za budućnosti naše djece, ali oni su i sadašnjost ovog društva i države. Zato moramo da uložimo mnogo ljubavi i pažnje kako bi ona izrasla u kvalitetne osobe koje će danas sutra voditi ovo društvo i državu” –  kazala je ministrica za obrazovanje BPK Goražde Adisa Alikadić – Herić.
“Nedjelja djeteta” u BPK Goražde obilježava se pod motom “Neka sve nedjelje budu dječije”, a pored brojnih radionica, na gradskom stadionu priređen je I sportski dan za najmlađe koji su posjetili I gradonačelnika Goražda.