Jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite BPK Goražde spremne pružiti pomoć stanovništvu poplavljenih općina

Kantonalna uprava civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona Goražde putem Operativnog centra u stalnom je kontaktu sa Federalnim operativnim centrom i  u skladu sa mogućnostima će nastojati pružiti adekvatnu podršku, u cilju zaštite života i zdravlja stanovništva ugroženih područja.
„ S obzirom da su u tom dijelu države, prema  informacijama sa kojim se raspolaže, putne komunikacije prekinute, još uvijek se ne može reagovati, a ukoliko to mogućnosti budu dozvoljavale jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite BPK Goražde, spremne su  pružiti pomoć i podršku“ – ističu iz uprave.
Prvi na teren će izaći i pomoć pružiti članovi Kajakaškog kluba “BUK” iz Goražda koji iz BPK  prema ugroženim područjima kreću sutra , a premijer BPK Goražde  u stalnom je kontaktu sa premijerima Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.
Za večeras je zakazana vanredna sjednica Kantonalnog štaba Civilne zaštite na ojoj će biti dogovoreni pravci djelovanja u smislu pomoći unesrećenom stanovništvu