RTV BPK Goražde komemoracijom se oprostila od kolegice Lejle Beganović

Komemorativnim skupom u maloj sali Centra za kulturu, kolektiv Radio-televizije Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) GOražde danas se oprostio od dugogodišnje kolegice, novinarke Lejle Beganović koja je preminula iznenada, u 44 godini života.
Uz kolegice I kolege te članove porodice, komemoraciji su prisustvovali I predstvanici društveno političkog života BPK I Grada Goražde te brojni građani sa kojima se  svakodnevno družila I informisala ih putem valova Radio Goražda,    radeći programe I emisije koji su se izravno ticali njihovog života.
Glavna I odgovorna urednica RTV BPK Goražde Elvira Aganović naglasila je da je najteže govoriti o nekome koga više nema, posebno nekome ko je imao tako malo godina a tako puno ljubavi u sebi, a čija je prerana smrt zaledila sve one koji su poznavali Lejlu Beganović.
“ Mimo svih drugih tereta naše profesije, sa ovim se najteže nositi jer smo dijelili toliko godina I dana, teških I lijepih. Lejla Beganović je bila izuzetan novinarski potencijal, od prvog dana kada je kročila u prostorije radija, a davno je to bilo, još dok je pohađala srednju školu, željna znanja, učenja, radoznala, tiha, ali sjajna osoba prelijepog glasa, postala je odlična  voditeljica živog programa. Ostala je dobar čovjek prije svega,  puna razumijevanja I senzibiliteta prema onima kojima se javno obraćala. Slušaoci su je voljeli, na to nas podsjećaju na stotine poruka podrške koje su upućene njenoj porodici, nama njenim kolegama I svima koji suosjećaju u ovim trenucima. Dugujemo Lejli, da u ovom danu budemo dostojanstveni, da radio I dalje svira, pa I danas, njene najdraže pjesme” – kazala je između ostalog Aganović.
Od dugogodišnje uposlenice oprostila se I direktorica ove medijske kuće Naida Sijerčić.
“ Reći „zbogom“ poslednji put veoma je bolno, posebno kada je u pitanju tako jedna draga osoba. Odjednom pomislite na sve stvari koje ste trebali reći dok je bila živa, a niste stigli, mogli. Teško je prihvatiti činjenicu da je više nema, nedostajet će beskrajno, ali će zauvijek živjeti u našem sjećanju. Tužni smo što odlaziš ali smo sretni i ponosni što smo te imali i što si bila dio našeg tima” – poručila je   Sijerčić.
Član Upravnog odbora Udruženja BH novinari Hasan Gabela istakao je da bol I tugu zbog preranog odlaska  Lejle Beganović dijele svi koji su je poznavali
“ Ovoje najveći bol za porodicu ali I svi mi koji smo sa njom radili i sarađivali, nosimo takođe veliku bol zbog njenog preranog odlaska. Njen glas je lebdio na obalama Drine i vjerujem da će tako i ostati jer  trebamo da se sjećamo naše Lejle po lijepim stvarima, a tako će ona nastaviti živjeti” – kazao je Gabela.
Opraštajući se od dugogodišnje kolegice, novinar RTV BPK Benun Šapčanin kazao je da su Lejlu krasile brojne vrline koje čine smisao života
 “ Kada bi čovjek uspio da sazna šta ga to očekuje sutra, tada  ni život više ne bi imao smisao. To ne znači da ne treba stalno tragati za smislom, a to ne predstavlja ništa drugo do učiti, čitati, raditi, biti odgovoran prema sebi i drugom, biti odgovoran prema porodici i poslu.  Sve su to odlike od kojih je bila satkana naša Lejla. Marljivo i savjesno je obavljala svaku zadaću za koju je bila zadužena. Bila je u službi kolektiva, zajednice, svakog pojedinca. Vrhunski novinar, još bolji čovjek. Prepoznatljivi, profinjeni, fonetični glas Radija Goražde. Mogla je još toga dati, još tragati za smislom života. Otišla je prerano” – kazao je Šapčanin.
Novinarka Lejla Beganović rođena je 30.1.1981.godine u Goraždu. Zvanje diplomiranog žurnaliste stekla je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a u kolektivu RTV BPK Goražde radila je od 2006.godine, na pozicijama od novinara reportera do glavnog I odgovornog urednika I direktora RTV BPK Goražde.U više navrata obnašala je funkciju člana  organa preduzeća. Preminula je iznenada  u 44 godini života.
Dženaza I ukop obavljeni su danas na gradskom mezarju Kolijevke.